Matti Rautakoski aloitti teknisen isännöitsijän tehtävässä

Matti Rautakoski aloitti teknisen isännöitsijän työt viikko sitten.

– Monipuolinen ja haastava työ. Työpaikkailmoitus herätti heti mielenkiintoni tehtävää kohtaan. Toimi on uusi, ja pääsen suunnittelemaan työnkuvaa tehtävien myötä, sanoo Nivalan Vuokrakodit ja KOY Kestin teknisen isännöitsijän tehtävässä aloittanut tradenomi Matti Rautakoski.

Ensimmäinen työviikko on vierähtänyt taloon, työkavereihin ja eri puolella paikkakuntaa sijaitseviin kiinteistöihin ja niiden teknisiin tiloihin tutustuessa.

– Tarkoitus oli tutustua myös yhteistyökumppaneihin, mutta valtakunnallinen koronavirusohjeistus siirsi henkilökohtaiset tapaamiset tulevaisuuteen.

Teknisen isännöitsijän tehtäviin kuuluvat Nivalan kaupunkikonsernin tytäryhtiöiden Vuokrakotien ja Kestin kiinteistöpalveluiden organisointi ja hallinta, kiinteistökannan kehittäminen, laadun varmistus, kentällä tapahtuvat tekniset järjestelyt, remonttien tarpeellisuuden arvioinnit ja tilannekatsaukset sekä sähköinen kiinteistönhallinta.

– Asiakas voi lähettää palvelupyynnön sähköisesti Vuokrakotien nettisivujen kautta, josta se kirjautuu meidän järjestelmään, mutta minut tavoittaa myös puhelimitse. Tämä on asiakaspalvelutyötä parhaimmillaan, siinä olen omimmillani ja siihen olen tottunut. Kiinteistöhuolto palvelee asiakkaita äkillisissä tilanteissa.

– Toimenkuva on laaja ja tehtävää riittää. Yksistään toimintaympäristö Vuokrakodeilla ja Kestillä on erilainen. Isoissa palvelutaloissa on monipuolinen kiinteistötekniikka ja Vuokrakodeilla on 345 asuntoa laajalla alueella.

– Olen mukana erilaisissa hankkeissa, joista saan uutta oppia ja pääsen sisälle kiinteistöjen elinkaareen perustamisesta alkaen. Kerrostalohankkeen osalta suunnitelmissa on, että rakennustyöt päästäisiin aloittamaan tulevana kesänä.

Urheilua, lentopalloa ja hiihtoa harrastava Rautakoski on kotoisin Ylivieskasta. Tehtävään hän siirtyy ISS Palvelut Oy:stä, jossa hän on toiminut 10 vuotta erilaisissa tehtävissä, viimeksi palveluohjaajana. Työkokemusta on myös rakennusalalta.

Koulutukseltaan hän on tradenomi Centria AMK:sta. Hänellä on myös kiinteistöpalvelualan ja vartijan ammattitutkinnot.

– Nivala on minulle tuttu paikkakunta entisen työn myötä, ja suurin piirtein tiedän mihin päin lähdetään missä eri alueet ja kohteet sijaitsevat kartalla, mutta paljon on uutta opittavaa.

 

Teksti Elisa Kujala
Kuva Simo Hautamäki